Αντωνοπούλου Μαρία

Nευρολόγος

Η Αντωνοπούλου Μαίρη είναι Νευρολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους. Παράλληλα, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη Νευρολόγος στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο Attica Medpoint στην περιοχή των Πατησίων ενώ εργάζεται και ως εξωτερική συνεργάτιδα Νευρολόγος στα Ιδιωτικά Πολυιατρεία Medihall στην Κηφισιά και IΑΖΩ στο Χαιδάρι.

Επίσης έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Νευρολόγος στο Κέντρο νόσου Alzheimer IASIS στην Άνω Γλυφάδα και στο Metropolitan General.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στη Νευρολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και αποτελεί την πρώτη Ειδικό Νευρολόγο που αποφοίτησε από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στη διαγνωστική διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών της Νευρολογικής Κλινικής, στην αντιμετώπιση επειγόντων νευρολογικών περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, στη λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Νευρολογικού Ιατρείου και παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες νευρολογικές νόσους, στη λειτουργία Νευροφυσιολογικού Εργαστηρίου (Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ηλεκτρομυογράφημα, προκλητά δυναμικά) και στις παρακλινικές εξετάσεις/διασυνδετική.

Επίσης, στα πλαίσια της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική για 9 μήνες καθώς και στη Ψυχιατρική Κλινική οπότε και ήρθε σε επαφή με τη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με διαταραχές διάθεσης, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές προσαρμογής, ψυχωτικές διαταραχές και διαταραχές από χρήση ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, το εκπαιδευτικό της κομμάτι συνεχίστηκε μέσα από σεμινάρια και συνέδρια σε τομείς της νευρολογίας όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, κεφαλαλγία, νευροφυσιολογία κ.α.

Το 2015 ξεκίνησε το προσωπικό της ταξίδι στον χώρο της Ψυχοθεραπείας, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός από την προσωπική ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, περιλαμβάνει Αρχές Ψυχοδυναμικής, CBT, Gestalt και Συστημικής Συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο της ανάληψης συνεδριών , βρίσκεται υπό εποπτεία από εγκεκριμένους Ψυχοθεραπευτές. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της ως Γνωσιακή -Συμπεριφορική (CBT) Ψυχοθεραπεύτρια στο ίδιο κέντρο.

Τέλος, ασχολείται και με τη διδασκαλία ιατρικών μαθημάτων στον τομέα των ιατρικών – παραϊατρικών επαγγελμάτων σε Ιδιωτικό ΙΕΚ.